top of page

Mildred Theunisz

Ik houd van fotograferen; het vastleggen in beeld van de omgeving, de mensen die er wonen, de gebouwen en de natuur. Door rond te lopen, te kijken en mensen te ontmoeten wil ik gevoel krijgen voor een buurt, de wijk, de stad , de regio etc. 

 

Ik ga graag op reis en op ontdekking. Dat hoeft helemaal niet naar een exotische bestemming te zijn – al is dat wel heel leuk!

 

Om de hoek, in je eigen buurt is ook een wereld om te ontdekken. Ik woon bijna 20 jaar in Bos en Lommer en samen met mijn camera trek ik er de laatste jaren steeds vaker in de buurt op uit. Amsterdam West is dan meestal mijn werkgebied. Ik loop rustig en kijk naar mensen, huizen, winkels, natuur en leg dat vast op een nieuwe andere manier. 

 

Bewoners, ondernemers en winkeliers nemen allerlei initiatieven om Bos en Lommer en de Baarsjes een leukere en mooiere wijk maken om te wonen, te werken en te leven.

Er is veel te zien, te doen en te ontdekken in Bos en Lommer  en de Baarsjes en ik ben daar enthousiast over.

 

Ik ben Bolo Cards & Maps gestart, omdat ik graag via mijn foto's mijn ontdekkingen wil delen met bewoners - nieuw en oud - toeristen, andere Amsterdammers, eigenlijk met iedereen.

Bekijk ook het filmpje!

 

 

 

Naast fotografie heb ik ook ervaring met tekstschrijven. Als freelancer schreef ik jarenlang voor verschillende muziekbladen over wereldmuziek en interviewde o.a. Youssou N'dour, Salif Keita, Mariza en vele anderen. Ook werkte ik als redacteur en programmamaker voor de lokale omroep van Amstelveen met onder andere een eigen wereldmuziekprogramma en maakte ik reportages voor het wekelijkse actualiteitenprogramma. In 2012 schreef ik een wekelijkse bijdrage voor de rubriek Prinsen en Prinsessen van het Parool.

 

Momenteel schrijf ik voor incidenteel voor Heaven, Boloboost en als gastcolumnist bij Check West. 

Een van mijn andere fotografieprojecten is Mensen van West - straatfotografie in Amsterdam West met portretten en verhalen.

 

bottom of page